Home Šta čini odličan oglas? Pregled najkreativnijih reklama svih vremena

Šta čini odličan oglas? Pregled najkreativnijih reklama svih vremena

Šta čini odličan oglas? Pregled najkreativnijih reklama svih vremena

Dobra reklama je ona koja je lako pamtljiva, dobro komunicira poruke svog brenda i dijeli se na društvenim mrežama. Marketinški stručnjaci često koriste humor kako bi reklamu učinili nezaboravnom.

Evo nekih od najkreativnijih reklama svih vremena:

Alexa je izgubila glas Amazon je ovo iskoristio na zabavan i duhovit način i napravio reklamu u kojoj su poznate ličnosti zamijenile Alexin glas jer ga je izgubila. U reklami Alexa zamjenjuju Gordon Ramsey, Cardi B, Rebel Wilson i Anthony Hopkins, a Amazon je pokazao kako korištenje poznatih ličnosti i malo humora mogu biti dobitna kombinacija.

Glupi načini umiranja  Metro Trains Melbourne je odlučio podići svijest korisnika vozova na smiješan i upečatljiv način da budu oprezni i slijede smjernice ili bi mogli umrijeti na glup način. Na početku reklame se ne zna čija je to reklama i šta se reklamira, ali je upotreba privlačne pjesme i animacije natjerala gledaoce da je pogledaju do kraja i saznaju da je zapravo riječ o transportnom sistemu.

Zašto je važno naučiti jezik  Odlična i kreativna reklama u kojoj možemo vidjeti kako se postavlja brendiranje i poziv na akciju dolazi iz Berlitz škole stranih jezika. Na zabavan način učinili su da reklama postane viralna, ali i ukazala na važnost učenja stranih jezika.

Betty White je gladna  Jedna od najpoznatijih reklama, koja se prikazivala i na našim malim ekranima, prošlo je više od deset godina od reklame Snickersa, ali je i dalje omiljena. Snickers je odlično iskoristio humor, slavnu ličnost i poruku vlastite robne marke kako bi napravio nezaboravnu reklamu. Legendarna Betty White reklami dodaje humor i posebnu magiju, a kada si gladan nisi svoj, rečenica je koju mnogi i danas citiraju.

Ove su samo neke od mnogih kreativnih i pamtljivih reklama koje su osvojile srca i umove gledalaca. Kada je u pitanju oglašavanje, sve je u tome da se istakneš od konkurencije i kreiraš nešto što će ljudi pamtiti. Humor, emocije i originalnost su ključni sastojci za stvaranje dobre reklame.